Allergi och astma Ekologiska Livsmedel Homeopatiska medel Hud/Hår/Kroppsvård Hygienprodukter Klimakteriet/PMS Kosttillskott Antioxidanter Enzymer Fettsyror Körtel & organkombinationer Mineraler Multipreparat Näringstillskott Vitaminer Övrigt Leder/Muskler Lust & Uppiggande Mage/Tarm Rening Syra/Bas Balans Öronljus Övrigt Hund och Katt

Genacol Collagen
Genacol Collagen
384.00Kr
375.20Kr
...är tom

Homeopati
Mer om Kroppsrike
Psykosyntes
Psykosynteskontakt
Psykosyntesterapi
Utbildningar och Kurser
Beställnings/Köpvillkor
Kontakta oss

Genacol Collagen
[Burk 90 kaps]
384.00Kr 375.20Kr

Kroppens eget lim

Collagen finns i alla flercelliga organismer.

Collagen är det protein med fiberlik struktur  som utgör de vita fibrerna(collagen fibrer)  och som finns i hud, i senor , i ben, i brosk  och i alla andra bindande vävnader.

Collagenet finns också överallt i kroppens  gelatinliknande substanser för att åstadkomma  en fastare form som till exempel i  ögongloben. Med andra ord, collagen är det naturliga protein som utgör den största delen av kroppens strukturella uppbyggnad.

 Det är också det huvudsakliga ämnet i kroppens bindande vävnad. Denna fiberrika bindväv håller ihop våra kroppar.

 Collagen ger de olika organen och vävnaderna deras styrka och elasticitet.

 • 75% av kroppens rena proteinvikt utgörs av collagen.

 • 75% av huden består av collagen.

 • Totalt består hela kroppen till 30% av collagen Collagen är en naturlig del av uppbyggnaden av våra senor, ligament, leder, muskler, hår, hud och andra viktiga organ.

 När vårt grundläggande förråd av collagen minskar påverkas kroppen. Vanliga symptom på detta är svaghet, trötthet, värk, smärta och en över lag sämre prestationsförmåga, som ökar med stigande ålder.

 Förutom collagenets många strukturella uppgifter tjänar det som den huvudsakliga katalysatorn för tillväxt och reparation av så gott som alla kroppens vävnader. Många olika åldersrelaterade sjukdomar beror på kroppens brist på detta viktiga protein, vilket i sin tur också leder till rubbningar i det existerande collagenet.

Hur kroppen reparerar sig själv

Huruvida kroppen kan effektivt återuppbygga och reparera sig själv beror på dess förmåga att omvandla ett ämne i kroppen till ett annat.

 Denna protein omvandlingsprocess är en förbränningsprocess som behöver collagen som en katalysator. När collagenet minskar i kroppen minskar både kroppsämnet och katalysatorn, dvs kroppens förmåga att reparera sig själv minskar.

 Många faktorer kan skada och minska kroppens collagenproduktion såsom att röka, regelbundet dricka alkohol och kaffe, intensiv stress och överdriven fysisk träning. Även infektioner, föroreningar, extrema klimatförhållanden, mediciner och droger utarmar vår organism.

 Vi som önskar känna oss och se ungdomliga ut behöver collagen.

 Därför bör vi ta ett kosttillskott som kan förstärka återuppbyggnaden och den helande processen av vår kropp.

 Tillverkare av kosttillskott och vitaminer har många gånger insett behovet av collagentillskott. Kroppen tillverkar sitt eget collagen dagligen men eftersom produktionen minskar med åldern, blir det tillgängliga förrådet av collagen otillräckligt. Gradvis sker en försämring av olika kroppsdelar. De första tecknen är hudrynkor och början till oförklarlig ledvärk. Rynkorna och ledvärken är bara en del av försämringen.

 Eftersom hälsan börjar inuti kroppen är hemligheten till ett ungdomligt och hälsosamt yttre, att hindra att förrådet av collagen blir otillräckligt.

För mer information, vänligen uppsök produktens hemsida.
Tillbaka
Kunder som har köpt den här produkten köpte också
Estrogain
Estrogain
Nyhetsbrev? Registrera dig här:


Dina köp hanteras tryggt genom:

KROPPSRIKE, Mångbyn 71 93010 Lövånger.
Tel 0913-10350 Mobil: 070-2770619, 070-5530874
Copyright © 2011 kroppsrike